Hvornår Planter Man Rabarber?

Skrevet d. 04. May 2020
Canva.com

Rabarbersnitter, rabarbertærte, rabarbermarmelade og meget mere. Rabarber hører hjemme i det danske køkken, og det gør de også i haven. Det er altid sjovere at lave mad med frugter og grøntsager, som man selv har dyrket. Vi gør dig klogere på, hvornår du skal plante rabarber.

Rabarber stammer oprindelig fra Sydøstasien, men har altså fået en stor plads i de danske haver. Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvornår du planter køkkenurten.

Hvor planter man rabarber? Rabarberplanter kræver ikke den store pasningsindsats, men planter du dem fra frø, kan det godt tage flere år, før du kan få udbytte. Man planter rabar i efteråret eller tidlig forår, og de skal plantes i en vindstille og solrig placering. Du kan både plante dem som frø, men vi anbefaler at købe en plante, hvis du vil have hurtigt udbytte.

Det er vigtigt, at du vander dine rabarberplanter grundigt efter plantning, men efterfølgende kræver de ikke meget pasning.

En af mange gode fordele ved rabarber er, at de har en lang høstsæson. Du kan høste fra forår til sensommer, men hvis du høster tidligt, kan du være heldig at høste to gange i året. Hvis du har en ny rabarberplante bør du dog ikke høste det første år.

Man kan anvende rabarber til utrolig mange ting i køkkenet, og der bliver derfor mere og mere populær at plante i haven. Rabarber er meget syrlige, og de bruges oftest som tilsætning til mad, men man kan faktisk godt spise dem rå. De kan også bruges til saft, men her plejer man at bruge non-oxalsyre for at neutralisere den syrlige smag.

Der findes mange forskellige sorter af rabarber, men de to mest almindelige er Spangsbjerg og Elmsfeuer. Man kan især kende forskel på sorterne ved, at stænglerne har en meget kraftigere farve på elmsfuer.

Overvejer du at lave din egen køkkenhave? Så burde du tage rabarberplanten med i dine overvejelser. En anden klassisker i de danske køkkenhaver i den danske køkkenhave er kartoffeldyrking. Vil du vide mere om at dyrke kartofler, samt hvornår du skal plante dem? Så læs lige mere her » Hvornår Planter Man Kartofler?

Vi ønsker dig held og lykke med din køkkenhave og dine rabarber. Tak fordi du læste med og….

Tak til Perlen

Vi vil gerne sende et stort tak til Perlen Odense, der via støtte har gjort publiceringen af denne artikel til en mulighed. Perlen Odense er en smykkeforhandler og et smykkeværksted. Kunne du tænke dig at se et ekstraordinært udvalg af smykker? Så giv deres hjemmeside et visit, hvor du blandt andet kan finde smykker fra Enamel Copenhagen.

Næste indlæg
Hvornår sår man græs?
En rigtig haveentusiast ved, at det er en kunst at bevare og oprette en flot og veltrimmet græsplæne…
Læs mere
Hvornår planter man bøgehæk? Her er det bedst at plante
Hvornår du vælger at plante din bøgehæk, kan have stor betydning for, hvor godt din hæk vokser, elle…
Læs mere
Hvornår må man slå græs? Nogle tidspunkter er bedre end andre
Du må selvfølgelig slå græs lige når du har lyst, men der er altså nogle tidspunkter der er bedre en…
Læs mere