Hvilken Hæk Vokser Hurtigst? Dem Skal Du Vælge

Skrevet d. 06. July 2020
Pixabay

Du finder ikke ret mange villakvarterer uden en eller anden form for hæk, der afgrænser grunden og skaber både læ og privatliv for husets beboere.

Du har måske hørt om udtrykket "ligusterkvarterer"? Der er nemlig en grund til, at villakvarterer også kaldes dette. Vi har måske røbet det lidt, men vi vil herunder komme ind på, hvilken hæk du skal vælge, hvis du vil have en hæk, der vokser hurtigt - og det er ikke villakvarternes favorit.

Hurtigst voksende hæk

Villakvartererne bugner af dem - og det er der en grund til. Ligusterhækken er nemlig så taknemmelig en hæk, men den ligger ikke i toppen, når det gælder de mest populære hækkes vækst i Danmark.

Ligusterhækken er dog ikke den, der vokser hurtigst. Det er derimod laurbærkirsebærhækken, der vokser op til 60 cm. om året, hvilket er det dobbelte af ligusterhækken. Hvis du ønsker en hurtigt voksende hæk, så er det laurbærkirsebærhækken, som du skal vælge efter.

Villakvarterernes favoritter, ligusterhækken og bøgehækken, kan ikke helt følge med, selvom bøgen vokser op til 50 cm. om året. Der hvor især ligusterhækken adskiller sig og tit vinder over konkurrenterne, er på dens tankemmelighed. Ligusterhækken kan nemt klare sig bedre end de andre hæksorter.

Du kan derfor sagtens opleve, at en ligusterhæk vokser mere end for eksempel en laurbærkirsebærhæk eller bøgehæk gør det i samme område. Det er også en af årsagerne til, at mange - måske lidt fejlagtigt, antager, at ligusterhækken er den hæk, der vokser mest om året.

Laurbærkirsebærhækken vokser både mere i højden og bredden årligt, end de andre hække gør det. Du skal derfor være indstillet på, at hækken skal klippes - måske endda flere gange årligt, hvis du anlægger en laurbærkirsebærhæk på din grund.

Tak for støtten #Net2Kompagniet

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Net2Kompagniet, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. 


Net2Kompagniet er en leverandør af vinduer og døre, hvor du blandt andet kan finde sprossevinduer, så du hurtigt kan komme ud at vande dine smukke blomster eller din hæk i haven. Skal du have en lækker dør eller nye vinduer, som passer til din flotte have? Så giv dem et visit.

Næste indlæg
Hvornår skal man gøde haven? Få svar her!
For at holde din have sund og frodig, er det vigtigt at give den de nødvendige næringsstoffer. Gødni…
Læs mere
Hvorfor er planter grønne?
Planter i naturen er meget forskellige, men har ofte den samme egenskab, at nogle, eller alle af der…
Læs mere
Hvordan planter man avocado?
Der går lidt tid, inden du kan plante din avocado, da den lige skal have noget tid, hvor den skal sæ…
Læs mere