Hvor Høj Må En Hæk Være? Her Er Målene

Skrevet d. 25. August 2020
Jumpstory

Højden på din hæk er ikke ligemeget. Der er nemlig lovkrav til, hvor høj din hæk må være, alt efter hvor på grunden den står. Målene for din hæk er nemlig specificeret i hegnsloven.

I Hegnsloven bliver der skelnet mellem tre typer hæk. De tre typer hæk er fælleshegn, eget hegn og indre hegn. Som udgangspunkt må din hæk være to meter høj.

Hegnsloven - Det betyder den for din hæk

Den hæk de fleste har, er den som man kalder fælleshegn. Et fælleshegn er den hæk, der står mellem to grunde. Den må være op til to meter høj og er udgangspunktet for, hvor høj dit eget hegn må være.

Hvis du har en hæk, der står på din egen grund og ikke på skellet mellem to grunde, så gælder der andre regler for den. Denne hæk kaldes i Hegnsloven for egen hegn. 

Højden på dit eget hegn må her være to meter plus afstanden til skellet. Det betyder, at hvis din egen hæk står en meter fra skellet, så må den være tre meter høj.

Den tredje type af hegn er det indre hegn. Betegnelsen gives hegn, der ikke følger skellinjen, eller hvis hegnet står mere end 1,75 m fra skellet. Denne type hegn er ikke dækket i hegnsloven.

Inden du sætter dig fast på en bestemt højde for din hæk, skal du være opmærksom på, om der er servitutter, grundejerforeningsvedtægter eller ting i lokalplanen, som påvirker bestemmelsen af din hæks højde. Skulle du være i tvivl om dette, kan du kontakte din lokale kommune for at få dette oplyst.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst for støtten fra avXperten som har gjort dette indlæg muligt. Find smarte elektroniske produkter på deres store webshop, som fx et smart DVD drev, bluetooth headsets, gaming keyboards og meget mere.

Næste indlæg
Hvorfor er planter grønne?
Planter i naturen er meget forskellige, men har ofte den samme egenskab, at nogle, eller alle af der…
Læs mere
Hvordan planter man avocado?
Der går lidt tid, inden du kan plante din avocado, da den lige skal have noget tid, hvor den skal sæ…
Læs mere
Hvilken hæk vokser hurtigst? Dem skal du vælge
Du finder ikke ret mange villakvarterer uden en eller anden form for hæk, der afgrænser grunden og s…
Læs mere