Hvor Sent Kan Man Så Græs?

Skrevet d. 27. May 2021
Pixabay / TimHill

Faktisk kan du næsten så græs hele året, da perioden strækker sig fra april til oktober.

Det bedste tidspunkt er dog i september, da her er jordens temperatur passende og fugtigheden er perfekt. En anden fordel ved at så græs i efteråret er, at du ikke hele tiden skal gå og vande det på samme måde, som du skal i efteråret, da vinterhalvåret er både koldere og vådere.

For at få en flot græsplæne, er det en god ide at få den vendt inden såning enten ved håndkraft eller ved brug af en maskine. På den måde får du lavet jorden dejlig porøs og let, så rødderne får lettere ved at gro. Du skal også tage højde for, at jorden ikke er for leret eller for let. Er den for tung / leret skal du tilsætte sand og er den for let / sandet skal du tilsætte en god portion muldjord.

Når du sår din kommende græsplæne kan du med fordel bruge en såvogn, som kan købes i de fleste byggemarkeder. Her skal du sørge for at køre lidt på kryds og tværs, så du får fordelt frøene bedst muligt. Du kan også så i hånden, her skal du holde nøje øje med, at du får strøet frøene jævnt, så der ikke kommer bare pletter. Det er selvfølgelig altid muligt at efterså, men det jo sjovere at ramme rigtigt i første forsøg.

Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af denne artikel. Hos Perlen Odense bestiller du et stort udvalg af Pernille Corydon varer. Derfor er denne artikel markeret.

Næste indlæg
Hvornår planter man efeu?
Efeu (Hedera) er en robust og hårdfør plante, der kan plantes året rundt i mange områder.I min have …
Læs mere
Hvornår planter man vindruer?
Det bedste tidspunkt for at plante vindruer afhænger af klimaet i dit område og typen af vindrueplan…
Læs mere
Hvornår planter man tomater i drivhus?
Har du det også svært med at vente på, at temperaturerne er høje nok til, at du kan plante tomater…
Læs mere