Hvordan Planter Man Vindruer

Skrevet d. 11. November 2020
Pixabay, NickyPe

Når du skal til at plante din første vindrue, så er det meget vigtigt, at du finder den mest solrige plads, du har på hele grunden. Da en vindrue kræver utroligt meget lys og varme, specielt hvis du ønsker at høste store sødmefulde vindruer og hvem vil ikke gerne det?

Det er naturligvis også en god ide at sætte den i et drivhus, for her er sandsynligheden en del større hvad angår lys og høje temperaturer. Faktisk tror jeg ikke, at en vindrue plante kan få det for varmt her i Danmark, ikke engang i et drivhus. Den skal blot have masser af vand og du skal huske at lufte ud i drivhuset, så den ikke bliver angrebet af forskelligt utøj.

I mit drivhus har jeg plantet den i et hjørne, hvor den kan få at brede sig op over taget. Dengang jeg fik den, havde jeg ikke så meget styr på planter, men det har vist sig, at det ikke var et dårligt sted, den lever i hvert fald endnu.

Når du planter en vindrue i drivhus, vil jeg anbefale, at du ikke har bund i drivhuset, der hvor du vælger dens kommende plads. Du kan eventuelt lave et hul i soklen, så den kan brede sine rødder både ned i jorden og ud igennem hullet i siden. En vindrue er enormt dygtig til selv at finde vand, da den kan få rigtig lange rødder, som går meget dybt ned og ud til siderne. Derfor har vindrue planten også kunnet overleve de barske og forholdsvis tørre områder den kommer fra.

Det sidste lille fif til gode vindruer er beskæring, men det er et helt kapitel for sig selv og det bør du læse meget mere om.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: Christina Watches. Dette gælder denne tekst - tak for dette.

Næste indlæg
Hvornår planter man efeu?
Efeu (Hedera) er en robust og hårdfør plante, der kan plantes året rundt i mange områder.I min have …
Læs mere
Hvornår planter man vindruer?
Det bedste tidspunkt for at plante vindruer afhænger af klimaet i dit område og typen af vindrueplan…
Læs mere
Hvor sent kan man så græs?
Faktisk kan du næsten så græs hele året, da perioden strækker sig fra april til oktober. Det beds…
Læs mere