Hvordan Sår Man Græs? Sådan Skal Græsset Sås I Haven

Skrevet d. 15. May 2020
Canva.com

Der findes mere end 11.000 forskellige græs arter, men det er langt fra alle, som er optimale at så i sin have, hvis man vil have en flot græsplæne. Det er ikke nogen videnskab at så græs, men der er nogle mere optimale måder at gøre det på, så dit græs spirer flot og ensformigt på plænen.

Hvordan sår man græs? Det første du skal gøre, når du skal så en græsplæne er at klargøre(løsnes eller grubbes) jorden. Det bedste tidspunkt på året at så din græsplæne er enten i begyndelsen af foråret eller i slutningen af sommeren. Jorden skal nemlig være varm, men det skal også helst være fugtigt.

Hvis det er over en varm sommer med tørke kan det være svært at danne optimale forhold. Vi anbefaler, at man fjerner sten og ukrudt grundigt, inden man anlægger sin græsplæne.

Herefter er skal jorden rives, så græsplænen bliver så flot og plan som mulig. Ydermere skal det helst være vindstille den dag du sår græsset, da dette også giver bedre forhold til spredning og vanding.

Det kan være en god idé at efterså plænen

Hvis der har været nogle forhold, der ikke har været helt optimale, da man såede sin græsplæne i første omgang, kan det være en god idé at efterså græsplænen.

Dette gør man normalt om efteråret, da man lige skal give sin græsplæne tid til at lave en god bund i inden man eftersår. Mange bruger også gødning til diverse, så deres græsplænen gror bedre, flottere og stærkere.

Hvornår kan man så sin græsplæne?

Når det begynder at være omkring 10 grader udenfor kan du begynde at så græsplæne, og hvis du skal tidligt igang kan det allerede være i marts og april måned. Det er dog ofte bedste i sensommeren, altså august/september, da jorden er bedre opvarmet her, og der kommer meget regn, og tørke perioderne er ved at være slut.

Hvornår må man slå sin græsplæne?

Når du har med en nysået græsplæne at gøre, bør du ikke slå plænen før dit græs er vokset 8-10 centimeter højt. Vi har skrevet flere gode råd til, hvornår du må slå din græsplæne for første gang. Både på en ny og en gammel græsplæne.

Læs vores artikel her: Hvornår må man slå græs?

Tak fordi du læste med.

Tak til Billig Fitness

Og tak til Billig Fitness, der er via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Billig Fitness er en online forhandler af træningsudstyr, hvor man kan få alt fra en hulahopring med vægt til yogamåtter, håndvægte, sjippetove og meget mere.

Næste indlæg
Hvornår sår man græs?
En rigtig haveentusiast ved, at det er en kunst at bevare og oprette en flot og veltrimmet græsplæne…
Læs mere
Hvornår planter man bøgehæk? Her er det bedst at plante
Hvornår du vælger at plante din bøgehæk, kan have stor betydning for, hvor godt din hæk vokser, elle…
Læs mere
Hvornår må man slå græs? Nogle tidspunkter er bedre end andre
Du må selvfølgelig slå græs lige når du har lyst, men der er altså nogle tidspunkter der er bedre en…
Læs mere