Hvornår Sår Man Græs?

Skrevet d. 18. September 2020
Pexels

En rigtig haveentusiast ved, at det er en kunst at bevare og oprette en flot og veltrimmet græsplæne. Hvis man virkelig vil have en flot og sund græsplæne, så kræver det, at man sætter sig lidt ind i emnet, og gider bruge noget tid på det også.

Hvornår skal man så græs? Det er bedst at så græs om efteråret, nærmere bestemt i August eller September. Disse måneder er ideelle, da græsfrø har det bedst i en let fugtig jord, hvor temperaturen er over 10 grader. Samtidig må jorden hverken være for våd eller for tør, den skal være midt imellem. Om efteråret vil jorden stadig være forholdsvis varm, imens det samtidig regner relativt meget. 

Det er dog også muligt at så græs om foråret, hvis man ikke har tålmodighed eller mulighed til at gøre det om efteråret. Dog skal du være opmærksom på, at det vil tage længere tid, da jorden er koldere. Samtidig vil det ofte blive nødvendigt at vande din græsplæne i løbet af sommeren, såfremt sommeren er varm og tør. 

Angående frø, så skal man som tommelfingerregel bruge 1 kg græsfrø pr. 50 kvadratmeter plæne. Dette vil cirka have en pris på 80 kroner. Har du 500 kvadratmeter, så vil det koste 800 kroner. 250 kvadratmeter vil koster 400 kroner osv. 

Næste indlæg
Hvornår planter man bøgehæk? Her er det bedst at plante
Hvornår du vælger at plante din bøgehæk, kan have stor betydning for, hvor godt din hæk vokser, elle…
Læs mere
Hvornår må man slå græs? Nogle tidspunkter er bedre end andre
Du må selvfølgelig slå græs lige når du har lyst, men der er altså nogle tidspunkter der er bedre en…
Læs mere
Hvordan sår man græs? Sådan skal græsset sås i haven
Der findes mere end 11.000 forskellige græs arter, men det er langt fra alle, som er optimale at så …
Læs mere