Hvornår Planter Man Bøgehæk? Her Er Det Bedst At Plante

Skrevet d. 07. July 2020
Pixabay

Hvornår du vælger at plante din bøgehæk, kan have stor betydning for, hvor godt din hæk vokser, eller om den ender med at visne og gå ud. Det kan ske, hvis du planter den på det forkerte tidspunkt.

Spar dig selv for en masse ærgrelse og en masse spildte penge og arbejde og plant din bøgehæk på det rigtige tidspunkt. Se her hvornår du skal plante din bøgehæk.

Efteråret er bedst

Det optimale tidspunkt for at plante en bøgehæk er i løbet af efteråret og frem til foråret. Oktober måned betegnes af mange som den bedste måned for, hvornår du skal plante en bøgehæk.

Grunden til at du skal plante din bøgehæk i de kolde måneder, er, at planterne er i hvile der.  Så selvom bladene visner og falder af, så vokser bøgehækkkens rødder, når jorden atter bliver tre til fire grader varm. Ved at plante i efteråret får din bøgehæk dermed et større rodnetværk kontra en plantning om foråret. Du slipper dermed for at tænke på vanding af hækken, når du vælger at plante om efteråret.

Hvor mange planter du skal bruge, når du planter en bøgehæk, afhænger selvfølgelig af, hvor stort et område hækken skal dække, samt hvor tyk du ønsker, at den skal være. En tommelfingerregel er, at du skal bruge fire til fem bøgehækplanter for hver meter. 

Hvis du vælger færre planter per meter, så vil det give en hæk, der er tyk i toppen, men med en bund, der ikke er lige så tyk og tæt. Det kan give en hæk, der har "huller" i bunden, hvilket jo bestemt ikke er meningen med at plante en hæk, da ønsket som regel er, at den er tæt og har samme tykkelse over det hele.

Tak for støtten

Vi takker Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. Se deres store udvalg af møbler som en Erik Jørgensen stol eller mange andre elementer til boligindretningen fra kendte brands som Royal Copenhagen, Kähler, Georg Jensen og mange flere. 

Næste indlæg
Hvornår sår man græs?
En rigtig haveentusiast ved, at det er en kunst at bevare og oprette en flot og veltrimmet græsplæne…
Læs mere
Hvornår må man slå græs? Nogle tidspunkter er bedre end andre
Du må selvfølgelig slå græs lige når du har lyst, men der er altså nogle tidspunkter der er bedre en…
Læs mere
Hvordan sår man græs? Sådan skal græsset sås i haven
Der findes mere end 11.000 forskellige græs arter, men det er langt fra alle, som er optimale at så …
Læs mere