Hvornår Klipper Man Hæk?

Skrevet d. 04. May 2020
Canva

Den urutinerede haveejer tænker måske ikke voldsomt meget over, hvornår man skal klippe sin hæk. Desværre er det relativt vigtigt, at man klipper sin hæk inden for en bestemt periode, ihvertfald hvis man vil have den pænest mulige hæk.

Hvornår klipper man hæk? Man bør klippe hæk i perioden mellem sankt hans og august. Hvis du klipper hækken før sankt hans, så risikerer du at ødelægge eventuelle fuglereder, der er i hækken. Hvis du klipper din hæk efter august, så risikerer du, at de nye skud ikke når at hærde før der kommer frostvejr.

Det er altså optimalt, hvis du kan klippe din hæk inden for denne periode. Om du klipper din hæk en enkelt eller to gange er ikke afgørende, det handler i højere grad om, hvor høje forventninger du har til din hæk.

Hvis du gerne vil have en hæk, der altid står snorlige, så bør du uden tvivl klippe den to gange i løbet af sommeren. Dette er især vigtigt, hvis du har en løvfældende hæk, altså en hæk, der smider sine blade om vinteren.

Løvfældende hække er eksempelvis liguster, tjørn, lærk og spirea. Har du denne type, så kan det være en rigtig god ide at klippe hækken i juni og igen i august.

De 10 mest populære hække i Danmark

Hvis du står helt uden hæk, eller måske gerne vil have en ny, så kan det være svært at finde ud af, hvilken hæk man skal vælge. For at give dig lidt inspiration til denne problemstilling, så har vi lavet en liste over der 10 mest populære hække i Danmark.

De mest populære hække i Danmark

1. Liguster

2. Bøg

3. Syren

4. Spiræa

5. Laurbær

6. Rødbøg

7. Fjellribs

8. Potentil

9. Surbær

10. Naturhæk

Tak for støtten.
Vi sender et stort og helhjertet tak til Mondo Kaos, der har støttet denne artikel. Hos Mondo Kaos finder du det flotteste udvalg af Vintagetøj

Næste indlæg
Hvornår skal man vande blomster?
Skal du ud at vande blomster i haven eller skal du vande dem inde i stuen? Der er stor forskel på, h…
Læs mere
Hvornår skal man vande en kaktus?
Hvis en kaktus er kendt for noget, så er det, at den stikker, og at den ikke kræver den store pleje …
Læs mere