Hvornår Skal Man Vande En Kaktus?

Skrevet d. 15. April 2020
Canva

Hvis en kaktus er kendt for noget, så er det, at den stikker, og at den ikke kræver den store pleje eller pasning. Dette betyder dog ikke, at man ikke skal vande en kaktus. Dog må man ikke vande den for meget. Det kan nemlig ødelægge kaktussen.

Hvornår skal man vande en kaktus? Det kan være svært at vurdere, hvornår en kaktus skal vandes. Derfor skal du mærke på jorden og planten. En kaktus må meget gerne være helt tør før den vandes. Mærk løbende efter, og vand gerne en enkelt gang om ugen, frem for en smule hver dag.

Det er altså ikke helt idiot-sikkert at have en kaktus. Ganske rigtigt skal den ikke vandes ofte, men den skal til gengæld vandes korrekt, både i mængde og mellemrum. At vande en kaktus er ikke det eneste, man skal være opmærksom på.

En kaktus har brug for store mængder lys, hvilket skyldes deres oprindelse fra solrige områder. Derfor bør du placere din kaktus et sted, hvor den får masser af lys. Dette kunne eksempelvis være en vidueskarm, en havestue eller lignende.

Den kan dog også få for meget lys, hvilket vil resultere i en lys og bleg kaktus. Der skal i øvrigt også være god gennemtræk i det rum, hvor kaktussen står.

Om vinteren skal en kaktus passes en smule anderledes. I vinterhalvåret går en kaktus i dvale, hvilket betyder, at den gerne vil stå køligt og ikke have for meget vand. Cirka 12 grader er ideelt for en kaktus om vinteren.

6 typer kaktus, du kan have i hjemmet

  • Opuntia
  • Aporocactus Flagelliformis
  • Cereus
  • Julekaktus
  • Påskekaktus
  • Echinocactus Grusonii

Tak til Advokathuset Bredgade
Vi sender et stort tak til Advokathuset Bredgade, der har støttet denne artikel. Hos Advokathuset Bredgade kan du blandt andet læse om hustrubidrag.

Næste indlæg
Hvornår klipper man hæk?
Den urutinerede haveejer tænker måske ikke voldsomt meget over, hvornår man skal klippe sin hæk. Des…
Læs mere
Hvornår skal man vande blomster?
Skal du ud at vande blomster i haven eller skal du vande dem inde i stuen? Der er stor forskel på, h…
Læs mere