Hvornår Skal Man Vande Blomster?

Skrevet d. 16. April 2020
Canva.com

Skal du ud at vande blomster i haven eller skal du vande dem inde i stuen? Der er stor forskel på, hvor ofte og hvor meget de forskellige blomster skal vandes. Alle blomster skal have vand. Vi prøver at gøre dig klogere på, hvornår du skal vande.

Hvornår skal blomster have vand? Man har ofte lyst til at vande blomsterne i haven, når der er fuld sol. Dette er dog ikke den bedste løsning, og det er derfor bedst enten at morgen- eller aftenvande sine blomster i haven. Så du skal altså helst vande dine blomster, når der ikke er sol på, og de skal selvfølgelig have mere vand, når det er varmt udenfor.

Der er ingen fast regel for, hvornår og hvor meget vand, som man skal give blomster, og man skal derfor kigge på anbefalinger til den specifikke blomst og art. En tommelfingerregel er dog, at blomster skal have mere vand når det er varmt, og generelt skal alle blomster og planter have vand for at leve.

Man skal dog ikke vande en kaktus lige så ofte, som du skal med dine blomster i haven under tørkeperioder. Læs eventuelt vores artikel: Hvornår skal man vande en kaktus?

Vandningsperioden er bedst, når der ikke er for meget sollys. En af grundene til dette er, at der er mindst fordampning. Men planter kan godt blive angrebet af skimmel, hvis de er for fugtige og våde om natten, og derfor skal nogle helst vandes fra morgenstunden, hvorimod træer og busker ikke har dette problem.

Husk at løsne jorden når den er tør

Når du har en tør overflade er den en god idé at løsne jorden, da dette kan dæmpe fordampningen fra din vandingsperioden. Dermed kan dine planter få mere gavn, når du vander dem, da vandet bedre kan trænge ned til rodzonen.

Du kan ofte se på, om dine blomster trænger til vand, hvis du kigger på deres blade og blomster. Hænger de og virker de udtørret, så trænger de til vand, medmindre det skyldes, at du har overvandet dem.

Nogle blomster kan næsten få vand nok i de danske haver året lang, men når der er tørke kan det være nødvendigt at vande ofte. Så det er en god idé at kende dine planter og følge med i vejret, når du skal vudere, hvornår blomsterne skal have vand.

Blomster har ikke er nær så etableret rodnet som store træer og buske, og de udtørre derfor hurtigere. Især blomster og planter i krukker og højbede kræver meget vand, da jorden hurtigt tørre ud her.

Tak til Net2Kompagniet

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Net2Kompagniet, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Hos Net2Kompagniet er en leverandør af vinduer og døre, hvor du blandt andet kan finde terrassedøre, så du hurtigt kan komme ud at vande dine smukke blomster i haven. Skal du have en lækker dør, som passer til din flotte have? Så giv dem et visit.

Næste indlæg
Hvornår klipper man hæk?
Den urutinerede haveejer tænker måske ikke voldsomt meget over, hvornår man skal klippe sin hæk. Des…
Læs mere
Hvornår skal man vande en kaktus?
Hvis en kaktus er kendt for noget, så er det, at den stikker, og at den ikke kræver den store pleje …
Læs mere