Hvad Skal Jeg Dyrke I Mit Drivhus?

Skrevet d. 28. April 2020
Canva

Mange tror, at et drivhus udelukkende er til at dyrke tomater. Dette er naturligvis ikke sådan, det forholder sig. Man kan dyrke en masse forskellige grøntsager og frugter i et drivhus, hvis man har lysten og modet til det.

Hvad skal jeg dyrke i mit drivhus? Der er mange ting, man kan dyrke i sit drivhus. Du bør naturligvis dyrke de grøntsager, du har lyst til, samt de grøntsager, du har mod på at dyrke. Herunder kan du læse et forslag til grøntsager og frugter, der er særligt velegnet til drivhus.

Hvad kan man dyrke i et drivhus?

Tomater

Tomater er et meget populært valg, når det kommer til at dyrke grøntsager i et drivhus. Dette skyldes først og fremmest, at de er nemme at dyrke. Udover at de er nemme at dyrke, så kan du også få ret mange tomater ud af det.

Agurker

Agurker er ligeledes et populært og udbredt valg, når det kommer til grøntsager i drivhus. Her kan du både dyrke almindelige agurker, samt de såkaldte “skoleagurker”, der er yderst velegnede til madpakken.

Peberfrugt

Peberfrugt kan ligeledes dyrkes i et drivhus. Dog er det en rigtig god ide at plante dem i krukker, da de er meget følsomme over for skadedyr.

Salat

Mangler du lidt lækkert til salaten, så kan du dyrke forskellige former for bladgrøntsager, heriblandt spinat, pluksalat, rucola og lignende. Disse salater er nemme at dyrke, og skal passes og plejes på samme måde som andre grøntsager.

Chili

Chiliplanter har det faktisk rigtig godt i et drivhus. Chiliplanter har det bedst ved cirka 20 grader året rundt. Derfor skal du naturligvis være opmærksom på, at dit drivhus ikke bliver for varmt. Dette kan gøres med hyppig og god udluftning.

Tak for støtten
Vi vil gerne sende et tak til AvXperten, der har støttet denne artikel. Hos AvXperten finder du blandt andet en ventilator.

Næste indlæg
Hvornår planter man jordbær?
Der er intet som at spise friskplukkede jordbær på en varm sommerdag. Allerhelst skal de selvsamme j…
Læs mere
Hvornår planter man roser?
Findes der noget flottere og mere velduftende end nogle dejlige, nyplukkede roser? Den passionerede …
Læs mere
Hvordan fungerer et drivhus? Fra lys til varme
Drivhuse har i den grad været med til at sikre en mere stabil fødevareproduktion, samtidig med at kv…
Læs mere