Hvornår Planter Man Roser?

Skrevet d. 20. October 2020
Asad Nazir, Pexels

Findes der noget flottere og mere velduftende end nogle dejlige, nyplukkede roser? Den passionerede havedyrker ved, at roser kan være noget af det smukkeste, man kan plante på dansk jord. Men hvordan er det lige med tidspunktet? Skal man plante om vinteren, sommeren, efteråret eller foråret? Det er netop det spørgsmål, som vi vil besvare i denne artikel.

Hvornår planter man roser? De fleste roser skal plantes om efteråret, hvor jorden stadig er varm, hvilket give optimale betingelser for at roseplanten kan danne rårrødder. Potteroser kan dog plantes hele året rundt, såfremt der ikke er frost. Sørg for at plante dine roser et solrigt sted, hvor de får masser af lys og varme. 

Nogle typer roser kan dog godt få det for varmt. Generelt kan man sige om roser, at det har det godt i et luftigt miljø, hvor de dog er beskyttet for meget kraftig vind. Roser skal herudover ikke plantes tæt på en væg. Der skal som minimum være 30 centimeter fra muren til rosen. Klatreroser er dog undtaget disse betingelser. 

Som du nok kan fornemme, så har roser det med at være en plante, der elsker den gyldne mellemvej. Der må hverken være for meget eller for lidt af varme eller vind, og det samme gør sig gældende for vand.

Næste indlæg
Hvornår planter man jordbær?
Der er intet som at spise friskplukkede jordbær på en varm sommerdag. Allerhelst skal de selvsamme j…
Læs mere
Hvordan fungerer et drivhus? Fra lys til varme
Drivhuse har i den grad været med til at sikre en mere stabil fødevareproduktion, samtidig med at kv…
Læs mere
Hvornår planter man hortensia?
Hvornår du planter dine hortensiaer, har meget at sige for, hvordan det går dine blomster. Det er ne…
Læs mere