Hvordan Fungerer Et Drivhus? Fra Lys Til Varme

Skrevet d. 10. September 2020
Pixabay

Drivhuse har i den grad været med til at sikre en mere stabil fødevareproduktion, samtidig med at kvaliteten af produkterne er højnet derved. Men hvordan fungerer et drivhus?

Drivhuset fungerer på den måde, at det opsamler lyset, der rammer glasset og omdanner det til varmen og oplagrer den, så den beskytter og giver næring til planterne i drivhuset. Planterne får dermed en mere kontinuerlig varme og andre vækstmuligheder, end de ville have fået det ude i naturen.

Drivhuset giver et stabilt niveau

I stedet for de svingninger i temperaturen, som planterne ville få ude i naturen, sørger drivhuset i stedet for, at varmen og den termiske energi fordeles mere jævnt, så disse udsving mindskes og planterne dermed får bedre vækstmuligheder. 

Denne fordeling af energien og varmen gør, at planterne dermed vokser bedre, da de ikke skal bruge energi på at modstå temperatur- og vejrændringer, som de skal, når de står ude i naturen. Denne energi kan i stedet bruges på vækst.

Drivhuse giver dermed mulighed for, at du kan dyrke planter steder, hvor de normalt ikke ville kunne vokse på grund af vejrforholdene det bestemte sted.

Netop det med at holde på varmen er, hvad der har givet navnet til drivhuseffekten, hvor den varme som forureningen på jorden skaber, ikke kan komme ud gennem atmosfæren. Her virker atmosfæren på samme måde som det isolerede tag, som du har på et drivhus.

Varmen kommer dermed ikke ud gennem atmosfæren, men returneres i stedet tilbage til jorden, som dermed oplever en temperaturstigning. Det er derfor, at dette kaldes for drivhuseffekten, da det fungerer på samme måde som den effekt, som man kender det fra drivhuse.

Tak til avXperten

Vi siger her til sidst tak til avXperten for støtten her til indlægget. Find et stort udvalg af moderne elektronik som fx smarte bluetooth headsets, en genial WiFi fotoramme, kabler i alle afskygninger og meget, meget mere.

Næste indlæg
Hvornår planter man jordbær?
Der er intet som at spise friskplukkede jordbær på en varm sommerdag. Allerhelst skal de selvsamme j…
Læs mere
Hvornår planter man roser?
Findes der noget flottere og mere velduftende end nogle dejlige, nyplukkede roser? Den passionerede …
Læs mere
Hvornår planter man hortensia?
Hvornår du planter dine hortensiaer, har meget at sige for, hvordan det går dine blomster. Det er ne…
Læs mere