Hvornår Planter Man Hortensia?

Skrevet d. 03. August 2020
Jumpstory

Hvornår du planter dine hortensiaer, har meget at sige for, hvordan det går dine blomster. Det er nemlig ikke lige meget, hvornår du planter dem.

Der er bestemte tidspunkter på året, der er mere ideelle, når det gælder, hvornår du skal plante din hortensia.

De optimale tidspunkter til at plante en hortensia

Der er et tidspunkter på året, hvor det er bedst at plante hortensiaer. Det bedste tidspunkt for at plante en hortensia er om efteråret - eller i løbet af sensommeren. Når du planter din hortensia der, så giver du den de optimale vilkår for at etablere et stærkt rodnet og vokse, inden vinteren kommer.

Her er jorden stadig fugtig, samtidig med at den har en temperatur, der gør, at skudvæksten hos hortensiaplanten er indstillet og først sker til foråret. Dermed koncentrerer planten sig om at vokse og styrke sit rodnetværk. Den får dermed et godt fodfæste i jorden.

Når du har plantet den, skal du huske at vande og gøde den korrekt, så den ikke visner og går ud. Hortensia er en plante, der skal have meget vand. Du skal derfor plante dem et sted, hvor der ikke er meget tør jord, da det vil tage livet af din nyplantede hortensia. 

En hyppigt anvendt metode er, at man først planter en hortensia i en potte eller krukke, så blomsten kan vokse sig større og stærkere, inden man genplanter den i jorden. Dermed har planten fået en vækst, som gør, at den bedre kan overleve overgangen til en tilværelse i jorden. 

Gør man det, og husker at vande den korrekt, så kan man med en hortensia få en flot og farverig blomst i sin have.

Tak for hjælpen

Til slut takker vi Billig Fitness for deres støtte til dette indlæg.

På deres webshop finder du alt du skal bruge til din hjemmetræning, såsom håndvægte, træningsmåtter, pre workout og meget mere. Se hele deres store udvalg ved at klikke lige her: https://billig-fitness.dk 

Og TAK fordi du læste med!

Næste indlæg
Hvordan fungerer et drivhus? Fra lys til varme
Drivhuse har i den grad været med til at sikre en mere stabil fødevareproduktion, samtidig med at kv…
Læs mere
Hvordan planter man hvidløg? Hurtig Guide
Det er både nemt og billigt at plante og dyrke hvidløg. Hvis du kan lide at tilføje denne lækre kryd…
Læs mere
Hvornår planter man frugttræer?
Der findes kun få ting, der er mere hyggeligt end frugttræer i en have. De fleste af os har som børn…
Læs mere