Hvornår Planter Man Jordbær?

Skrevet d. 21. June 2021
Pixabay

Der er intet som at spise friskplukkede jordbær på en varm sommerdag. Allerhelst skal de selvsamme jordbær selvfølgelig være danske, da ingen sort af jordbær slår den danske.

Hvornår planter man jordbær? Det bedste er at plante jordbær om efteråret, der generelt er det bedste tidspunkt at plante på. Dette skyldes, at jorden stadig er lun og fugtig efter sommerens sol og nedbør. Når du planter jordbær om efteråret, så skaber du de optimale betingelser for at få den bedste jordbær høst den efterfølgende sommer.

Der er selvfølgelig andre muligheder, når det kommer til at plante jordbær. Du kan nemlig også gøre det i foråret. Dette er dog langt fra optimale, og du skal ikke forvente det store udbytte i næste sæson, da jordbærplanten vil bruge alle sine kræfter på at etablere sig frem for at producere bær.

Udover at plante jordbærtræet på det rigtige tidspunkt af året, så skal du også huske at vande i moderate mængder. Hvis du giver planterne for meget vand, så kan de få skimmelsvamp og meldug.

Husk også at minimere ukrudt ved hjælp af både halm og flittig lugning med hænderne, så jordbærplanten ikke skal konkurrere med ukrudt om næringen i jorden. Gød også en smule med organisk gødning, men ikke om foråret.

Næste indlæg
Hvornår planter man roser?
Findes der noget flottere og mere velduftende end nogle dejlige, nyplukkede roser? Den passionerede …
Læs mere
Hvordan fungerer et drivhus? Fra lys til varme
Drivhuse har i den grad været med til at sikre en mere stabil fødevareproduktion, samtidig med at kv…
Læs mere
Hvornår planter man hortensia?
Hvornår du planter dine hortensiaer, har meget at sige for, hvordan det går dine blomster. Det er ne…
Læs mere