Hvordan Planter Man Hvidløg? Hurtig Guide

Skrevet d. 30. July 2020
Canva.com

Det er både nemt og billigt at plante og dyrke hvidløg. Hvis du kan lide at tilføje denne lækre krydderurt til maden, som også har en masse sundhedsfordele, så bør du læse vores hurtige guide til, hvordan man planter hvidløg.

Sådan planter du hvidløg

Det er forholdsvis billigt at købe hvidløg, men det skyldes også, at det er en af de nemmeste og billigste krydderurter selv at dyrke. Man kan få to typer af hvidløg, som man dyrke. Blødnakke- og hårdnakketypen.

Man planter hvidløg i haven sent på året, altså om efteråret, men man kan nå at sætte dem helt ind til november, hvis man har været glemsom. Du kan også sætte dem i marts, det vigtigste er bare, at du undgår nattefrost i de første 5 uger.

Man planter hvidløg ved at dele dem og i fede, og man sår dem i god jord med omkring 10 centimeter mellem hvert fed. Du graver cirka fedende 5 centimeter ned i jorden, og sørger for den er god og fugtig, så de kan etablere et godt rodsystem.

Det er vigtigt, at man planter hvidløg et sted, hvor der kommer rigeligt med sollys. Hvidløg kræver ikke det store, og heller ikke gødning, men det kan være en fordel, hvis man laver en god kompost til, som man også kan bruge til resten af sin have. ,

Hos Vi Med Have anbefaler vi de fleste at lave deres egen kompost af deres gamle plantemateriale for at udnytte alle de gode genbrugsmateriale man får, når man dyrker sin egen have. Dette kan tage din have til det næste niveau, og du ser hvordan at dine hvidløg eller alt fra blomster, hæk og køkkenhave kan få fordele ud af din super kompost.

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort TAK til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. AvXperten er en webshop, hvor du kan finde kabler, gadgets og elektroniske komponenter i alle mulige afskygninger. Find et billig vildtkamera, der også kaldes et jagtkamera, hvis du følger linket til deres hjemmeside.

Næste indlæg
Hvornår planter man jordbær?
Der er intet som at spise friskplukkede jordbær på en varm sommerdag. Allerhelst skal de selvsamme j…
Læs mere
Hvornår planter man roser?
Findes der noget flottere og mere velduftende end nogle dejlige, nyplukkede roser? Den passionerede …
Læs mere
Hvordan fungerer et drivhus? Fra lys til varme
Drivhuse har i den grad været med til at sikre en mere stabil fødevareproduktion, samtidig med at kv…
Læs mere