Hvornår Planter Man Ligusterhæk? » Efterår Eller Forår

Skrevet d. 20. April 2020
canva.com

Det er ikke ligegyldigt hvordan og hvornår du planter din hæk. Ligusterhækken er den mest populære hækplante og hvis du følger et par forholdsregler, er den faktisk ganske nem at have med at gøre.


Først vil vi gerne lige understrege, at liguster faktisk er en busk, men den bliver primært brugt som hæk.

Hvornår planter man ligusterhæk? Du skal plante din ligusterhæk i fugtig og næringsrig jord, hvor man som regel siger, at løvfældende hække skal plantes fra november og indtil april. En liguster er rimelig hårdfør, og man kan sagtens slippe afsted med at plante en ligusterhæk mellem oktober og maj.

Hvis du køber en liguster i potte kan du faktisk plante den hele året, men hvis du planter barrodsplanter eller klumpplanter går de i dvale om sommeren, når det bliver for varmt. Man skal være særlig opmærksom det første år, når man planter en ligusterhæk. Her kan de nemlig nemt tørre ud, og det er bedst, at de bliver plantet i fugtig jord.

Vanding

Grundet det våde danske vejr, skal du ikke vande din ligusterhæk så ofte, men den kræver ekstra med vand i starten, når den er blevet plantet. Du skal vande planten i forhold til årstiden. Planter du i oktober, så klarer det danske vejr det meste af vandingen, og her skal du mest være opmærksom på, at den bliver vandet meget i starten.

Planter du derimod først i maj måned, kræver det ofte, at du vander hækken en gang i ugen, især hvis det bliver en varm og solrig sommer uden meget regn.

Undgå at drukne hækken

Det er bare så træls, hvis man kommer til at drukne sin hæk. Man kan undgå dette ved at grave render til sin hæk, hvor vandet lettere kan løbe gennem jorden, så man undgår, at rødderne står i vand for længe. Dette skal man især være opmærksom på i intense regnperioder eller ved intens vanding.

Tak til CBD GUIDE

Vi vil gerne afslutte med at sende et kæmpe tak til CBDguide.dk, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. CBDguide.dk er en informativ hjemmeside, der giver gode råd og vejledninger til at blive klogere på CBD, som er en forkortelse af cannabidiol.

Næste indlæg
Hvornår planter man jordbær?
Der er intet som at spise friskplukkede jordbær på en varm sommerdag. Allerhelst skal de selvsamme j…
Læs mere
Hvornår planter man roser?
Findes der noget flottere og mere velduftende end nogle dejlige, nyplukkede roser? Den passionerede …
Læs mere
Hvordan fungerer et drivhus? Fra lys til varme
Drivhuse har i den grad været med til at sikre en mere stabil fødevareproduktion, samtidig med at kv…
Læs mere